Skip to content

ePavo

Brilliantly Positive!

5 semne ca nu te vrea

20 Apr 2013

 

Ai întâlnit până acum pe cineva de care să-ți placă dar n-ai fost sigur(ă) dacă sentimentul este reciproc? Ei bine, dacă da, îți voi spune azi care sunt principalele semne după care trebuie să te uiți și să fi atent să poți depista din timp faptul că acea persoană nu te place. Știu ca e greu să verifici unele din aceste detalii, mai ales când persoana despre care vorbim se află în fața ta iar tricoul tău este ud fleașcă cu balele care îți curg incontrolabil din gură. Dar detașează-te și încearcă să privești situația obiectiv. Îți vei face un favor și vei știi dacă merită să-ți pierzi timpul sau nu.

5. Te suna numai cand are nevoie de ceva

Ăsta e primul semn tipic când cineva nu te place sau nu te vrea. Nu începe să-i găsești tu scuze, pentru ca nu are sens. Texte de genul: “Vai dar poate e ocupată..” sau “Poate nu a auzit telefonul…” nu-și au rostul, sincer. Să fim serioși, îți ia 30 de secunde să scrii un mesaj. Oricât de ocupat ai fi poți să faci acest mic sacrificiu dacă persoana aceea îl merită. Am fost de ambele părți ale acestei probleme și pot să-ți spun cu siguranță ca atunci când cineva te place și e interesat de persoana ta lasă și mâncarea să se ardă pe foc numai să-ți răspundă și să vorbească cu tine.

 

 

Un fost profesor din liceu (cred) avea o vorba foarte interesantă: “Nu există nu pot, există nu vreau“. Deci data viitoare când nu-ți răspunde la SMS/apel sau îți răspunde după 3 ore cu un mesaj penibil gen “Scuze n-am avut timp” scapă de ea/el ca e mai bine așa pentru tine.

4. Nu rade la glumele tale (oricat de proaste ar fi)

Va întâlniți destul de des însă ceva parca nu mai merge (ce șoc!). Încearcă să spui o glumă și observă-i reacția. Dacă te place va râde la această glumă oricât de penibilă sau proastă ar fi (gluma, evident). Încearcă totuși să faci o glumă bună, și dacă se poate și te pricepi (îți cer prea mult, știu) să fie în context cu ceea ce faceți în momentul acela.

 

"Nu pot, ma simt rau..."

 

Dacă tot ce reușești să scoți de le acea persoana după inimaginabilul efort depus de a face o glumă este un zâmbet sau chiar mai puțin, scapă de ea.

3. Se da inapoi si are un limbaj al trupului defensiv

E de la sine înțeles sau cel puțin ar trebui să fie, că atunci când cineva te place acel cineva vrea să fie aproape de tine și în preajma ta cât mai mult. Dacă în schimb persoana despre care ai dubii că nu te place se retrage când te apropii de ea, subtil sau nu, ar putea să însemne că nu te place (sau ca puți ca o scroafă).

 

 

Observa-i limbajul trupului. Dacă stă cu mâinile încrucișate și cu corpul îndreptat care altcineva/altceva, treci mai departe. Dacă se concentrează greu la ce spui tu și dă semne ca nu prea îi pasă, din nou, treci mai departe. Toate astea sunt semne clare că ar prefera mai degrabă să se uite la documentare despre timbre decât să stea de vorbă cu tine.

2. Nu-ti zambeste si are un ton plictisit

Un zâmbet deschide porți, zicea odată cineva înțelept. Și așa este. Dacă o vezi că zâmbește atunci când se apropie de tine și parcă se înseninează, chiar și fără motiv, atunci poți fi sigur că acea persoană te place.

 

Te ascult cu ochii inchisi

 

În schimb, dacă atunci când te vede i se duce zâmbetul de pe față și îl înlocuiește cu o expresie de genul “Iar tu?!” îmi pare rău pentru tine, treci peste. Dacă nu știi cum să-ți dai seama de o astfel de expresie (citești acest articol, deci e clar ca nu) atunci fi atent la alte semne mai puțin subtile de genul: își dă ochii peste cap, cască des, se uită la ceas/telefon des…

1. Gaseste scuze dar nu vine cu o alternativa

Din nou, am trecut prin ambele părți ale acestei probleme și știu cum e. E foarte neplăcut să vii cu o propunere de a face ceva iar persoana căreia i te adresezi să zică un simplu “Nu, nu pot”. Și atât. Ca să-ți faci o idee, o persoană care întradevăr te place ar răspunde ceva de genul: “Scuze, chiar nu pot azi pt că am <blablabla>. Putem să ne vedem mâine?”. Observi diferența?

 

"Sunt foarte ocupat in perioada asta..."

 

Înainte să scapi de ea asigură-te ca nu trece printr-o perioadă mai grea (e pe stop, i-a fătat pisica etc) și mai încearcă încă o dată peste o săptămână. Dacă primești, din nou, același răspuns te rog eu frumos, fă-ți și ție și ei un bine și scapă de ea. Știi cât de greu e să tot găsești scuze când cineva pur și simplu nu se prinde că n-ai chef și tot insistă să ieși cu ea? Pfai, e dezastru. Trebuie sa stai să-ți dedici timp din zi ca să te gândești ce cacăt de scuză îi mai zici azi că doar nu poți să le folosești pe aceleași că poate își dă seama că ești bulangiu și tu vrei să rămâi cu imaginea curată, pai nu?

 

Yours Truly, P.C

 

P.S: Regulile se aplică la ambele sexe, deși la noi bărbații e mai simplu. Evident, nu tot timpul regulile astea se vor aplica 100%. Așa cum ziceam, poate o prinzi într-o stare proastă și atunci chiar nu ai ce să-i faci decât sa o lași în pace. Poate chiar te place însă nu poate la momentul acela sa proceseze sau sa se focuseze pe ce îi spui tu. De aceea trebuie să încerci din nou, dar lasă să treacă o săptămână, timp în care să nu mai iei contactul cu acea persoană.

 

2 Comments

 1. niculina achim / May 3 2014

  Sunyeti varza morata

   
  • Anonim2015 / Jan 13 2015

   Palavrageli 😛

    
Leave a Comment